Zielone szparagi i ser halloumi zapiekane w piekarniku

Agnieszka
Obiad
29.06.2020 19:26
Zielone szparagi i ser halloumi zapiekane w piekarniku

Koniecznie spróbujcie :) pęczek szparagów 1 opakowanie sera halloumi 200 g komosy ryżowej 2 gałązki rozmarynu łyżeczka tymianku oliwa do polania 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz Ser halloumi przekrawamy wzdłuż na pół i każdą polówką nacinamy w szachownicę jak na zdjęciu. Dodajemy gałązki rozmarynu oraz ząbki czosnku i całość wkładamy do nagrzanego do 200 piekarnika na funkcję grill lub termoobieg. W międzyczasie gotujemy komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy komosa się ugotuje a ser i szparagi upieką wszystko serwujemy jako danie obiadowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://surowkowezycie.blogspot.com/2020/06/zielone-szparagi-i-ser-halloumi.html