Krem pomidorowy z bazylią i mascarpone

Zupy
27.06.2020 0:54
Krem pomidorowy z bazylią i mascarpone

Składniki na 4-5 porcji: puszka pomidorów (całe lub krojone, 400 g) opakowanie przecieru pomidorowego lub passaty (500 g) 500 ml wody lub bulionu (mięsnego, warzywnego) 2 średnie cebule 1 duża marchew 3 ząbki czosnku 100 g serka mascarpone garść świeżych liści bazylii łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy sól i pieprz Cebulę, czosnek oraz marchew obierz, oczyść, a następnie drobno pokrój. Świetna na obiad, na kolację, na imprezy i przyjęcia, a także na romantyczne randkowe spotkania (np. z grzankami w kształcie serc lub wzorem serca narysowanym śmietanką). Zupę można podawać z… pieczywem, pieczywem czosnkowym, ptysiowym groszkiem, ugotowanym tortellini, makaronem lub ryżem, grzankami, mozzarellą, parmezanem, kozim serem, prażonymi płatkami migdałów, ziarnami słonecznika lub dyni. Zdejmij z ognia, dodaj serek mascarpone, bazylię i zioła prowansalskie – zmiksuj blenderem ręcznym na gładki jednolity krem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/krem-pomidorowy/