Najlepsze zapiekanki są jednak te domowe z dużą ilością składników, sera i sosami :) Składniki: - 1 bagietka lub 2 pół bagietki, - 1/2 kg pieczarek, - majonez do posmarowania bułek (Winiary), - 1 cebula, - ok. 400 g tartego żółtego sera (np. cheddar), - szczypiorek i natka pietruszki, - sól, pieprz, ketchup, lub sos mango-curry czy hamburgerowy, - dla mięsożerców polecam dodać szynkę, podsmażony w kosteczkę boczek, lub cokolwiek mamy w naszej lodówce :) Wykonanie: Pieczarki obieramy i bardzo drobno kroimy w kosteczkę, tak samo cebulę. Długie bagietki przekroiłam na pół, bo nie mieściły mi się w piekarniku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 5-10 min do stopienia się sera. Cebulę dusimy na oleju z odrobiną masła do miękkości na małym ogniu.