Kiszone marchewki z wędzoną papryką i chili

kardamonovy
Przetwory
26.06.2020 12:31
Kiszone marchewki z wędzoną papryką i chili

Składniki: 3 duże marchewki 2 ząbki czosnku 1 chili 2 łyżki wędzonej papryki 500 ml wody 0,5 łyżki soli (przepis na 2 słoiki po 300 ml) Wodę z solą zagotowujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Zacznę od tego, że przepis na kiszone marchewki z wędzoną papryką i chili jest z książki Misa Mocy, Ewy Ługowskiej. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy będzie piał na ich widok, ale zróbcie chociaż jeden słoik. Obrane marchewki kroimy w plasterki o grubości maksymalnie 0,5 cm, chili w cieńsze. Trochę sceptycznie do niego podeszłam, ale z ciekawości postanowiłam się z nim zmierzyć. Słoiki dokładnie zamykamy i wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce na minimum 5 dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kiszone-marchewki-z-wedzona-papryka-i-chili/