Składniki na naleśniki z tuńczykiem (około 12 sztuk) 2 szklanki mleka (szklanka – 220 ml) szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka łyżka oleju szczypta soli Farsz: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym por 4 jajka łyżka majonezu puszka kukurydzy sól, pieprz, przyprawa suszone pomidory Przestudzonego pora mieszamy z jajkami, odsączonym z zalewy i pokruszonym na małe kawałki tuńczykiem, odsączoną z zalewy kukurydzą, majonezem i przyprawami. Naleśniki z tuńczykiem, porem i kukurydzą zapiekane z serem żółtym to pyszne danie na wyjątkowe okazje albo zwykły bezmięsny obiad. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wlewamy szybkim ruchem porcję ciasta naleśnikowego, tak aby było rozprowadzone na całym dnie patelni. Na naleśniki nakładamy po sporej łyżce farszu i składamy w kwadraty czy zwijamy w rulon (jak nam wygodniej). Zobacz inne przepisy na dania z tuńczykiem z puszki: Usmażone naleśniki układamy w stosik na talerzu, który nakrywamy miską czy pokrywką. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.