Składniki na karkówkę duszoną w piwie: 1 kg karkówki wieprzowej 2 cebule około 250 ml piwa (dałam Karmi Classic) 2 łyżki ciemnego sosu sojowego łyżka mąki (opcjonalnie) pieprz, papryka ostra, czosnek suszony, sól Przygotowanie Karkówkę kroimy w plastry grubości około 2,5 cm. Jeśli sos jest zbyt rzadki to rozpuszczamy łyżkę mąki w 1/3 szklanki zimnej wody, wlewamy do sosu, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Mięso obsmażamy na złoto z dwóch stron na patelni z rozgrzaną łyżką oleju. Jest to świetny przepis kiedy macie ochotę na syty, treściwy obiad z mięsem w roli głównej. Kiedy mięso będzie gotowe, wyjmujemy je z garnka, a do sosu dodajemy sos sojowy i przyprawy do smaku. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około półtora godziny, aż mięso będzie miękkie.