Szybko się kisi bo wystarczą 3-4 dni ,do tego jest bardzo chrupiąca ,spróbujcie koniecznie Składniki: - 1 kg młodej kapusty - 2 młode marchewki - pęczek koperku - 20 g soli Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy,marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, koperek drobno siekamy. Układamy w naczyniu szklanym lub słoju do kiszenia partiami i ubijamy odrobinę tłuczkiem lub drewnianą pałką, dokładamy kolejną warstwę i znowu ubijamy. Nie ma to jak młoda kapustka, uwielbiam ją w każdej postaci,bigosu,łazanki czy duszona że śmietanką. Tym razem kiszona z koperkiem i marchewką, pyszna do obiadu - a ja lubię ja podjadać samą. Zostawiamy w temperaturze pokojowej na Ok 3-4 dni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2020/06/moda-kapusta-kiszona-z-koperkiem.html