Składniki: - 100 g ryżu (użyłam 3 kolorowego) - puszka groszku - 2 średnie czerwone cebulki - 100 g szynki - 100 g sera żółtego - jogurt, majonez, sól, pieprz do smaku - Ryż gotujemy, groszek odsączamy z wody, cebulę kroimy w kostkę, tak samo szynkę i ser. Wcześniej wstawiałam już przepis na sałatkę ryżową, lecz tam była kukurydza oraz papryka, a tutaj dodałam cebulkę czerwoną, która całkowicie zmienia smak i dodaje wyrazistości. Sałatka ryżowa z szynką, serem i cebulką czerwca 14, 2020 / 21 Ostrzejszy aromat dzięki cebulce nadaję sałatce wyrazistego smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2020/06/saatka-ryzowa-z-szynka-serem-i-cebulka.html