Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru Polski Cukier * * 1 łyżka maki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 puszka malin w syropie 400 g lub świeże owoce cukier puder bez dodatków od Polski Cukier do oprószenia ciasta *pisząc niepełna szklanka mam na myśli około 4/5 szklanki Przygotowanie: Ja zazwyczaj moje ciasta z owocami oprószam cukrem pudrem, ale śmiało możecie przygotować np. lukier z połączenia cukru pudru i soku z cytryny lub limonki. Ach… i jak tu robić spokojnie zdjęcia dla Was? 😉 Ciasto z malinami możecie przygotować z dodatkiem świeżych owoców lub tych z syropu. Ciasto z malinami Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto z malinami. Córeczka zawsze śledzi każdą taką sesję fotograficzną po to by po chwili zniknąć w swoim pokoiku z kawałkiem ulubionego ciasta 😉 Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto powinien być suchy). U mnie forma z kominkiem (26 cm 10), ale może być np. standardowa tortownica 26 cm. Jeśli używamy maliny z puszki lub słoika, należy je odsączyć na sitku. To jeden z moich ulubionych przepisów na letni wypiek. Możecie też je śmiało zabrać ze sobą w plener – nie rozpadnie się.