Tortilla po meksykańsku – szybka i smaczna przekąska

Milena
Przekąski
13.06.2020 12:44
Tortilla po meksykańsku – szybka i smaczna przekąska

Składniki na tortillę po meksykańsku (6 porcji): 6 placków do tortilli 400 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) cebula 3 ząbki czosnku 200 ml passaty pomidorowej puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy papryka czerwona 2 ostre papryczki chili lub pepperoni (lub ostra przyprawa chili w proszku) – jeśli nie lubicie ostrych smaków, można pominąć pół łyżeczki cukru sól, pieprz, oregano, kolendra Przygotowanie Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Będzie świetną potrawą na imprezie ze znajomymi, ale sprawdzi się też jako lunch do pracy, gdyż łatwo można ją podgrzać w mikrofalówce. Tortilla po meksykańsku z mięsem mielonym i warzywami w sosie pomidorowym to smaczna przekąska na ciepło dla wielbicieli kuchni meksykańskiej. W tym czasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę lub paseczki. Można podawać od razu lub przed podaniem zapiec tortille w piekarniku posypane serem żółtym. Gorący farsz nakładamy na tortille, które następnie zwijamy w rulony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/06/tortilla-po-meksykansku/