Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym

Agata

Śniadania

09.06.2020 13:17

Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym

Kulinarne inspiracje Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym Dlatego też na blogu znajdziecie sporo przepisów na pieczywo na zakwasie w różnych proporcjach i odmianach, a także z różnymi dodatkami. Proporcje na 2 keksówki Składniki: 400 g mąki pszennej chlebowej 720 400 g mąki żytniej chlebowej 720 4 łyżki siemienia lnianego + do posypania chlebów 2 łyżeczki soli 400 g zakwasu ok. 600 ml wody Dziś na blogu pojawia się kolejny przepis na domowy chleb na zakwasie. Na blogu znajdziecie także inny przepisy na domowe pieczywo na zakwasie: To chleb, który bardzo lubimy w naszym domu i, który bardzo często pojawia się na naszym stole. Dzisiejszy to chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym. Z ciasta odkładamy 3-4 łyżki ciasta na następny chleb. Po tym czasie chleb wyjmujemy z foremki i studzimy na kratce.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/06/chleb-pszenno-zytni-na-zakwasie-z.html