Składniki: - 200 g maślanki naturalnej - około 130-150 g mąki pszennej - 1 płaska łyżka ksylitolu lub cukru - 1 duże jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - oliwa do smażenia - masło i miód/syrop klonowy do podania Wykonanie: Maślankę wlewamy do miski, dodajemy jajko, mieszamy trzepaczką. Placki, placuszki i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat uwielbiam i często z nimi eksperymentuję, zwłaszcza w weekend, gdy na przygotowanie śniadania mam do dyspozycji nieco więcej czasu niż zwykle. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki, jeśli jest zbyt rzadkie, dodajemy nieco więcej mąki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/06/proste-placuszki-na-maslance.html