Spróbujcie! :-) Składniki: - około 600 g łopatki wieprzowej - marynata do mięsa: 1/4 szklanki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy Sarepskiej, po 1 łyżeczce ziół prowansalskich, papryki w proszku słodkiej i ostrej, 1 bardzo drobno posiekana papryczka chilli (bez pestek), sok z 1 limonki, - 4-5 bułek (ja kupiłam w Lidlu takie z ciasta precelkowego i jako bułki do burgerów sprawdziły się genialnie - koniecznie spróbujcie sobie kiedyś z nimi ;-) ) - 2 pomidory - rukola - 3 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu naturalnego + 3 ząbki czosnku + sól i pieprz - opcjonalnie: frytki, ketchup do podania - 2 łyżki oleju Wykonanie: Następnie przekładamy mięso do brytfanki, dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, przykrywamy i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90C-100C na około 5-6 godzin (pod koniec tego czasu sprawdzamy jak się ma nasze mięso, jeśli potrzebuje więcej czasu - pozwólmy mu jeszcze poleżakować w piekarniku). Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cały kawałek łopatki na dużym ogniu z każdej ze stron (po około 2 minuty każda). Składniki na marynatę mieszamy, nacieramy nią mięso, zawijamy w folię i odkładamy na około 2-3 godziny.