Z podanych składników wyszło mi 12 średnich bułek. ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki masła 0,5 szkl mleka 3 łyżki cukru 150g serka homogenizowanego bądź białego sera 1/2 łyżeczki soli 25g drożdży truskawki kruszonka ( ja robię na oko) 100g mąki 60g rozpuszczonego masła chłodnego 60g cukru łyżeczka cukru waniliowego do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek wkruszamy drożdże, łyżeczkę cukru i zalewamy ciepłym mlekiem. ...szczerze polecam ten przepis bo bułeczki z tego ciasta są puszyste, mięciutkie i na drugi dzień równie smaczne. Formujemy kulki; układamy na blasze wyłożonej papierem i zostawiamy jeszcze kilka chwil ok 15 min w cieple do wyrośnięcia. We wgłębienia wkładamy truskawki; ja swoje pokroiłam na ćwiartki bo miałam truskawki giganty. Ciasto podczas wyrabiania jak i formowania bułek jest dość luźne ale takie ma właśnie być i warto nieco pomęczyć się. Zagniatamy ciasto; ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1-1,5 godz do wyrośnięcia.