Ryba w panierce z bułki i sera.

Jolanta
Obiad
04.06.2020 6:05
Ryba w panierce z bułki i sera.

Jak usmażyć rybę, Składniki na rybę po włosku, smażona ryba w panierce z bułki i sera: 2 filety z dorsza, które przecięłam jeszcze na pół 2 rozbełtane jaja 3 łyżki mąki 50 g tartego parmezanu 100 g bułki tartej 2 łyżki oleju + 2 łyżki masła Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, smażymy po dwa kawałki ryby na raz na średnim ogniu po ok. 3-4 minuty z każdej strony lub po 2 minuty i wkładamy je do naczynia do pieczenia i podgrzewamy w piekarniku w temperaturze 200 ° C przez 5 minut. Rybę panierowałam w mące, jajku, mieszance parmezanu i bułki tartej i usmażyłam na maśle, podałam z pyszną kolorową sałatką przygotowaną z sałaty strzępiastej, rukoli, buraków, sera mozzarella i słoneczniku, całość posypałam domową ognistą mieszanką przypraw z płatkami chili, pieprzu ziarnistego, tymianku i soli, oraz skropiłam oryginalnym balsamico. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z parmezanem . Zrobiłam rybę identycznie jak sznycel po włosku, w którym zamiast tradycyjnej panierki, bułkę tartą wymieszałam z tartym serem typu parmezan. Sól i pieprz do smaku Jak przygotować smażoną rybę w panierce z bułki i sera?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/ryba-panierce-bulki-sera/