Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej szczypta soli Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego mielonego (może być z wiaderka) 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią niecałe 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru Beza kokosowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki brzoskwiń (dużej) Wykonanie: Biszkopt: Na końcu dodajemy przesiane przez sito zmieszane oba rodzaje mąki i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą tak, aby nie pozostały grudki mąki. Gotową masę wylewamy na dno tortownicy o średnicy 23-24 cm (u mnie blaszka kwadratowa 23x23 cm), wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-15 min. Dodajemy po 1 łyżce cukru i cały czas miksujemy, aż cukier się rozpuści. Sernik ze śmietankową masą serową, przygotowany na biszkopcie pszenno-kukurydzianym, z brzoskwiniami oraz bezą kokosową. Następnie dodajemy cukier, cukier z wanilią oraz budyń i również miksujemy do połączenia składników. Beza kokosowa: Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Dopełnieniem są słodkie brzoskwinie zatopione w masie serowej, a wisienką na torcie jest złocista i chrupiąca beza kokosowa. Ciasto słodkie, ale nie przesłodzone, więc sięga się po nie z przyjemnością... Wkładamy do piekarnika jeszcze na około 15-20 min., aż beza się przyrumieni. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Masa serowa: Do twarogu dodajemy po jednym jajku i miksujemy krótko, tylko do połączenia składników.