Kiedy przychodzi ochota na jesienne owoce, zrób ciasto śliwkowe z budyniową pianką. Bardzo delikatne i smaczne 😊 Uwaga: Szklanka 200 ml 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200 g masła 1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki kaszy manny Z podanej porcji mąki ujmuję 2 łyżki. Pozostałą mąkę, żółtka (białka wykorzystamy do piany), masło i cukier puder zagniatam tylko do uzyskania konsystencji mokrego piasku. 2 garście ciasta odkładam do 2 łyżek mąki, a resztę ciasta zagniatam. Ciasto będę piekła w blaszce 30 cm x 35 cm. Na papierze do pieczenia rozwałkowuję ciasto na wielkość blaszki i wkładam razem z papierem …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/ciasto-sliwkowe-z-budyniowa-pianka/