Składniki na około 4 porcje: pół główki małej białej kapusty (ok. 500 g) duża marchew 1 por większe jabłko pół puszki kukurydzy 2 jajka 3 łyżki oleju sól i pieprz opcjonalnie sok z cytryny Przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałam o dodawaniu jajek do surówek, ale… spróbowałam u Teściowej i przekonałam się, że to świetna sprawa😉 W tym czasie obierz marchewkę i jabłko – zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Przełóż do miski, posyp szczyptą soli i pościskaj dłońmi, by nieco puściła sok (dzięki temu kapusta będzie miększa, a surówka bardziej soczysta). Jajka ugotuj na twardo (gotuj około 10 minut), ostudź i obierz ze skorupek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kulinarnesos.com.pl/surowka-z-biala-kapusta-i-jajkiem/