Składniki na masę serową: 750 g zmielonego twarogu 1 łyżka cukru waniliowego 8 jajek 1 pomarańcza (sok i skórka) 10 łyżek mleka skondensowanego słodzonego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Doskonale kremowy, delikatny, po prostu świetny. Składniki na spód ciasta: 25-30 sztuk herbatników 2 łyżki kakao 150 g masła Masło rozpuszczam, dodaję zblendowane ciasteczka i kakao i mieszam. Spód ciasteczkowy smaruję konfiturą pomarańczową, wylewam następnie masę serową i piekę w 150 stopniach przez 75 minut. Składniki: 100 ml śmietanki 30% 100 g ulubionej czekolady 1 łyżka miodu Wykładam masę do tortownicy o średnicy 22 cm, ugniatam i tworzę rant około 3-4 cm. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam sernik jeszcze na 15 minut. Tortownicę wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję masę serową.