Pieczarki z jarmużem i jajkiem

Obiad
28.05.2020 20:07
Pieczarki z jarmużem i jajkiem

Pieczarki z jarmużem i jajkiem 2 porcje Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 300-400 g pieczarek 1 łyżka sosu sojowego 1 ząbek czosnku 200 g jarmużu (pozbawionego twardych łodyg) 1 łyzka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól 2 jajko parmezan do posypania Wykonanie: Pokroić pieczarki, wrzucić na patelnię i smażyć ok 15 minut, aż stracą wodą i się zarumienią, doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą jak trzeba. Smażyć aż jarmuż zmięknie, doprawić solą i sokiem z cytryny, przełożyć na talerze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/05/pieczarki-z-jarmuzem-i-jajkiem.html