Smażymy z obu stron na złoto na rozgrzanym na patelni klarowanym maśle z niewielką ilością oleju. Osuszone kotlety doprawiamy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej dodatkowo roztartym w dłoniach majerankiem oraz granulowanym czosnkiem. Udostępnij Zapisz Po niezbyt udanym podejściu do schabu w mleku i cebuli, postanowiłam wypróbować kolejny, znaleziony w internecie, przepis Magdy Gessler na cebulowe schabowe. 8 cienkich kotletów schabowych mleko 1 duża cebula 1-2 jajka mąka pszenna bułka tarta 2 czubate łyżki masła klarowanego olej rzepakowy majeranek granulowany czosnek sól, pieprz Układamy w małej misce, jeden na drugim i zalewamy taką ilością mleka, by przykryło ono mięso. Cebulę mielimy/miksujemy na drobno (można też zetrzeć na tarce).