tort stracciatella

Ciasta
25.05.2020 21:57
tort stracciatella

Piekłam w tortownicy o średnicy 22cm... biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem: 500g śmietankowego serka 300ml śmietany 30 lub 36% cukier puder do smaku ok 100g gorzkiej czekolady 2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody 500g śmietankowego serka 300ml śmietany 30 lub 36% cukier puder do smaku ok 100g gorzkiej czekolady 2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody dowolne nasączenie u mnie ok 300 ml mleka biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, i z wysokości około 60 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, i z wysokości około 60 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę. Całkowicie wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części krem: Czekoladę drobno siekamy; Śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy ser delikatnie mieszając łyżką. Całkowicie wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części krem: Czekoladę drobno siekamy; Śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy ser delikatnie mieszając łyżką. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Biszkopt z niezawodnego przepisu na Biszkopt rzucany. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypujemy posiekaną czekoladę i dodajemy cukier do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2020/05/tort-stracciatella.html