Pieczone kawałki indyka w czosnku i ziołach

Obiad
24.05.2020 20:16
Pieczone kawałki indyka w czosnku i ziołach

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 5 ząbków czosnku 1 cebula garść gałązek świeżych ziół (tymianek, majeranek, rozmaryn) - lub po 1/2 łyżce suszonych 50 g masła Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Mięso razem z marynatą przekładamy do foremki do pieczenia lub naczynia żaroodpornego, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz świeży czosnek pokrojony w plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/05/pieczone-kawaki-indyka-w-czosnku-i.html