Zupa krem z kurek

Magdalena
Zupy
18.01.2020 18:37
Zupa krem z kurek

1 szt. liść laurowy, 3-4 szt. ziele angielskie, 4-5 kulek masło, 2-3 łyżki śmietana kremówka, 50 ml bulion, 1 l sól i pieprz, do smaku grzanki z chleba razowego (2 kromki chleba razowego) plastry boczku, 4 szt. (cienkie) Wykonanie Kurki oczyszczamy bardzo dokładnie. Składniki Porcja dla 2-3 osób świeże kurki, 400 g ziemniak, 3 szt. marchew, 2 szt. pietruszka korzeń, 1 szt. seler, 1 szt. (nieduży) cebula. Przygotowujemy grzanki: na suchej, rozgrzanej patelni prażymy pokrojony w niedużą kostkę chleb razowy, 1 -2 kromki. W garnku roztapiamy masło na którym szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy warzywa i kurki. Na patelni grillowej lub funkcji grill w piekarniku grillujemy plastry boczku, dość mocno, aby zrobiły się ciemne i sztywne. Porcję zupy wylewamy na talerz, na środku wykładamy kilka kurek, grzanki i plastry grillowanego boczku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/zupa-krem-z-kurek/