Pigwa do herbaty

Magdalena

Przetwory

17.01.2020 13:16

Pigwa do herbaty

Zamknięta w słoiku, w cukrze, jest wyśmienitym dodatkiem do herbaty, szczególnie w okresie zimowym, podczas osłabionej odporności – jako bogate źródło witaminy C, posiadająca właściwości przeciwzapalne oraz jako kwaśny zamiennik cytryny. Pigwa nie nadaje się do spożywania na surowo ze względu na swój cierpki, kwaśny smak oraz zbyt twardą strukturę, jest jednak często wykorzystywana do przygotowywania różnych przetworów, między innymi dżemów, kompotów czy nalewek. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Owoce pigwy dokładnie myjemy, pozbawiamy nasion oraz gniazd nasiennych i kroimy w niewielkie kawałki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/pigwa-do-herbaty/