Sernik karmelowy

Jellyfisher
Ciasta
23.05.2020 23:24
Sernik karmelowy

Składniki na ciasteczka: 300 gram mąki (użyłam 2 budynie śmietankowe i reszta mąki kukurydzianej) 100 gram cukru kokowowego (albo i więcej jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 130 gram masła 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody Reszta masła pozostała z kostki po użyciu do ciastek (w temp. pokojowej) 2 białka 4 całe jaja 1 budyń sam proszek 100 gram cukru kokosowego, jeśli lubicie słodsze ciasta można dodać erytrolu opcjonalnie karmel połamany na kawałeczki Piekłam na większej od standardowej blaszce, jeśli chcecie wyższy dajcie więcej sera lub zróbcie ciasto w okrągłej tortownicy. Masa serowa: 1 kg twarigu sernikowego (jeśli nie tolerujecie laktozy jak ja polecam zmielić 3 krotnie twaróg bez laktozy) Z ciasta formujemy ciastki dowolnych kształtów, pieczemy do zrumienienia, ok. 20 min. w 170 stopniach, studzimy. Masę serową wylewamy na ciasteczka i pieczemy w 150 stopniach bez termoobiegu 60-70 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.jellyfisher.com/2020/05/karmelowy-sernik.html?m=1