Składniki: Ciasto: - 1 szklanka mąki krupczatki - 1 szklanka mąki kokosowej - 170 g schłodzonego masła - 100 g cukru pudru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka - 1 jajko - szczypta soli - 2 galaretki cytrynowe - 400-450 ml gorącej wody - 300 ml jogurtu naturalnego - 2 białka - 200 g cukru - 60 ml wody Wykonanie: Ze składników na ciasto zagniatamy kruche ciasto, owijamy je w folię, chłodzimy około 30 minut w lodówce. Jeśli nie przepadacie za bezą, można ją pominąć, a wierzch udekorować owocami, zaczynają się już truskawki - myślę, że sprawdzą się tu idealnie. Pieczemy w temp. 180C przez około 20 minut (na złoty kolor). Wodę i cukier przeznaczone na bezę włoską gotujemy do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Dziś piąteczek, a to oznacza, że przydałaby się jakaś mała, słodka propozycja na weekend. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego, na wierzchu tartaletek wyciskamy dowolny wzór.