Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g drożdży szczypta soli Nadzienie: 400 g pieczarek cebula 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Rozwałkowujemy je, na środku układamy farsz i formujemy bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dodatkowo: ok 150 g sera żółtego Przygotowanie Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Drożdże rozkruszamy w miseczce, dodajemy cukier i łyżkę mąki, zalewamy 100 ml ciepłego mleka. Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2016/08/bulki-drozdzowe-z-pieczarkami/