Parfait z mango i granolą

Anna
Desery
18.05.2020 19:43
Parfait z mango i granolą

Opis Parfait z mango i granolą: Parfait z mango i granolą to pyszny pomysł na orzeźwiający deser. Składniki: 400 g świeżego mango 1/2 szklanki cukru pudru 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki granoli 1 łyżka soku z cytryny 3 płatki żelatyny Podawany zwykle w wysokich kieliszkach deser powstaje z masy mleczno-jajecznej wymieszanej z bitą śmietaną. Zapraszam Was na moją wariację parfait z mango oraz granolą. Szklankę wypełniamy pół na pół najpierw musem z mango, a następnie jogurtem naturalnym. Następnie rozpuszczoną dodajemy do puree z mango i bardzo dokładnie mieszamy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery oraz inne przepisy na lody. Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania puree z mango. Na samą górę dodajemy granolę oraz pozostałe kostki mango.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/parfait-z-mango-i-granola/