Sałatka z kaszą jaglaną i krewetkami

Picante-
Sałatki
18.05.2020 10:05
Sałatka z kaszą jaglaną i krewetkami

Składniki: - około 300 g krewetek - 1 szklanka kaszy jaglanej - około 200 g brokułu - około 100 g zielonego groszku - około 60 g groszku cukrowego - rukola - dressing: 3 łyżki oliwy, 2 łyżki musztardy, 3-4 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka miodu - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła Wykonanie: Kaszę jaglana płuczemy na sitku gorącą wodą. Groszek, groszek cukrowy i brokuł gotujemy na parze (na garnku z gotującą się kaszą można ustawić sitko z tymi warzywami i przykryć je pokrywką). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek, a następnie obrane krewetki (ja zachowałam pancerzyki na ogonie, ale możecie je od razu usunąć). Wsypujemy do garnka, dodajemy około 2 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu około 20 minut (do miękkości). Ale spokojnie, jeśli ich nie lubicie można zastąpić je chociażby piersią z kurczaka, łososiem lub inną partią mięsa, którą lubicie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/05/saatka-z-kasza-jaglana-i-krewetkami.html