Krem grzybowy z kluskami razowymi

Krem grzybowy z kluskami razowymi

|Salaterka Folk AMBITION| Składniki: (4 porcje) - 40 g. suszonych grzybów - 300 g. mrożonych podgrzybków - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 szkl. bulionu warzywnego - 1/2 szkl. Wrzuć namoczone grzyby (wodę z moczenia zachowaj) i smaż często mieszając około 4 minut. Jeśli krem jest dla Ciebie zbyt gęsty dolej więcej wody z moczenia grzybów i ponownie zagotuj. Zestaw garnek z ognia, wlej śmietankę i dokładnie zmiksuj zupę na krem. śmietanki 30% - kilka gałązek natki pietruszki - sól, pieprz Kluski razowe: - 1 szkl. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na oliwie. Krem grzybowy podawaj z kluskami, skropiony oliwą truflową i oprószony grubo mielonym pieprzem. |Salaterka Folk AMBITION| Składniki na kluski połącz na stolnicy i wyrabiaj rękami, aż powstanie gładkie ciasto. mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 jajko - szczypta soli - 3 łyżki zimnej wody

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2018/12/krem-grzybowy-z-kluskami-razowymi.html