Polecam Wam zajrzeć do tego wpisu, bo poza informacjami znajdziecie tam też przepis na pyszne ciasto 🙂 Tradycyjny przepis na chrupiące gofry znajdziecie tutaj (klik). To chyba najlepsza recenzja 😉 Gofry na soku jabłkowym są delikatniejsze od tych tradycyjnych, nie dodajemy do niech mleka ani cukru. Gofry na soku jabłkowym – bez mleka, bez cukru Moje dzieci je uwielbiają! Składniki: 250 g mąki pszennej 3 jajka klasy M 4 łyżki miękkiego masła 200 ml soku jabłkowego – użyłam soku Amela 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło rozpuszczamy. Rozgrzewamy gofrownicę, nalewamy porcje ciasta i pieczemy na złoty kolor (ja mam mocną gofrownicę, jeśli macie słabszy sprzęt czasem trzeba piec gofr ciut dłużej niż wskazuje to lampka sygnalizacyjna). Najchętniej jemy je bez dodatków lub z owocami i oczywiście szklanką soku jabłkowego. Na koniec dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy wszystko łyżką. Polecam i Wam takie gofry na soku jabłkowym. Idealne na śniadanie, drugie śniadanie, a nawet obiad 😉 Spróbujcie.