Miłego i smacznego dnia 😉 Składniki: (na 1 porcję jak na zdjęciu) - 2 łyżki jogurtu naturalnego (gęstszego) - 3 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka cukru pudru + do oprószenia placuszków - 1 małe jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki suszonej kostki jabłkowej ze skórką Amkez + do podania - odrobina oleju do smażenia Przygotowanie: Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, mąkę z proszkiem do pieczenia, łyżkę cukru pudru i wbijamy 1 jajko, mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej gęstej masy. Placuszki smażymy (na małym ogniu) z obu stron na małej ilości tłuszczu. Podaję składniki na jedną porcję, taką jaką widzicie na zdjęciu. Takie puszyste placuszki jogurtowe idealnie sprawdzą się na śniadanie, jak i kolację.