Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: około 400 g polędwiczki wieprzowej 2 średnie cebule czerwone 2-3 ząbki czosnku 10 plasterków boczku 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa sól pieprz 1 jajko sezam (niekoniecznie) 1. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie. 3. Na blaszce wyłożonej papierem rozkładamy ciasto, na dece rozkładamy plastry boczku, tak aby troszkę na siebie zachodziły. Jeśli nie macie pomysłu na obiad, a lubicie polędwiczki wieprzowe, to polecam taką pieczoną w boczku i cieście francuskim. 4. Przenosimy na ciasto (układamy w pionie) i zawijamy do końca w roladę. Nacieramy tym wszystkim naszą polędwiczkę, wkładamy do miseczki, owijamy folią spożywczą i na noc wkładamy do lodówki. Do miseczki dajemy 1 łyżkę oliwy, naszą cebulkę i czosnek, sól i pieprz. Na drugi dzień owijamy ją tylko boczkiem i ciastem i pieczemy.