2. Ciasto dzielimy na 2 - 3 części, pierwszą część musimy rozwałkować na około 3 mm, foremką wykrawamy ciasteczka (pamiętajmy, że jak wykrawamy dół cały, a górę z dziurką, żeby wykroić tyle samo ciasteczek). 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach około 10-12 minut. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: - 200 g masła - 3 budynie śmietankowe - 100 g cukru pudru - 300 g mąki pszennej tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 żółtka - 1 całe jajko - powidło śliwkowe lub marmolada do przełożenia 1. Jak ciasteczka ostudzą się przekładamy powidłem lub marmoladą i posypujemy cukrem pudrem (u mnie zniknęły nawet nie posypane, udało mi się posypać cukrem tylko te które wzięłam do zdjęcia :-)). Dodajemy cukier, proszek budyniowy i posiekane masło, robimy na środku dołeczek i dajemy żółtka oraz całe jajko. Ciasteczka budyniowe - najlepsze wtorek, października 23, 2018 16 Boże Narodzenie , ciasteczka , dla dzieci , nowe , urodziny , Wielkanoc Dzień dobry :-) Kruche, pyszne z delikatnym smakiem budyniu śmietankowego, jak przełożymy je powidłem lub marmoladą są rewelacyjne. Ja je zrobiłam wieczorem i na drugi dzień ciasteczek nie było.