Ramen z indykiem

Zupy
12.05.2020 19:40
Ramen z indykiem

Składniki: 2 golonki z indyka bez skóry 3 marchewki 3 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 6 liści kapusty pekińskiej 4 jajka 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju z prażonego sezamu 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki suszonej kolendry sól 300 g makaronu ramen natka pietruszki + dymka Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy na niego pokrojony w plasterki czosnek, ostrą paprykę, imbir oraz kolendrę. 2 marchewki kroimy w krążki, mięso indyka oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, gotujemy 6 minut od zagotowania wody. Zdejmujemy pianę z wierzchu gotującego się wywaru, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 50 minut. Zawartość patelni podlewamy łyżką wazową wywaru, mieszamy i wlewamy całości z powrotem do garnka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/05/ramen-z-indykiem.html