To oczywiście tylko moje zdanie, bo niektórym domownikom nie uśmiechało się czekać i częstowali się od razu;) 1 op. ciasta francuskiego xxl 2 łodygi rabarbaru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej około 50 g białej czekolady 1 jajko Lukier: 2-3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżki mleka Wg mnie takie rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem i czekoladą najlepiej smakują po lekkim przestudzeniu, lub całkiem na drugi dzień, kiedy ciasto nieco zmięknie. Kroimy wzdłuż na 3 duże, równej szerokości pasy, a następnie dzielimy je na kwadraty. Uniwersalne ciasto francuskie, kwaśny rabarbar i słodka czekolada oraz maziaje z lukru tworzą naprawdę fantastyczną całość. Udostępnij Zapisz Mam nadzieję, że bałagan na zdjęciu nie zniechęci Was i zechcecie przygotować sobie taką słodką przekąskę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Gdyby rożki zaczęły się rumienić zbyt szybko, przykrywamy je papierem do pieczenia.