Rurki z kremem maślano-budyniowym

Picante-
Boże Narodzenie
20.12.2019 9:42
Rurki z kremem maślano-budyniowym

😊 Przepis na rurki: Składniki: Ciasto: - 400 g mąki pszennej - 200 g masła Frico - Około 200 ml gęstej, kwaśnej śmietany - Szczypta soli - 2 budynie waniliowe - 600 ml mleka - 2- 3 łyżki cukru - 200 g masła Frico - Kilka kropel pasty waniliowej - Cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli i pokrojone w kosteczkę masło, a następnie śmietanę. Po tym czasie cienko wałkujemy, kroimy na paski szerokości około 2 cm, owijamy nim foremki do pieczenia rurek. Więcej inspiracji na pyszne dania i desery znajdziecie na Instagramie lub Facebooku marki Frico (@frico_polska i Frico Polska). Studzimy. Miękkie masło miksujemy mikserem na gładki puch, po czym stopniowo dodajemy ostudzony budyń oraz pastę waniliową. Ze względu na długą holenderską historię produkcji masła od 1898 r. gwarantowana jest jego wysoka jakość. Ten przepis powstał dzięki marce masła Frico, które niedawno pojawiło się na naszym rynku. Energicznie zagniatamy ciasto, owijamy je folią, wkładamy do lodówki na około 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2019/12/rurki-z-kremem-maslano-budyniowym.html