Twister z chrupiącym kurczakiem

Ewa

Przekąski

10.05.2020 8:44

Twister z chrupiącym kurczakiem

Dodatkowo: 1 op. pszennej tortilli (5-6 placków) sałata lodowa sałata strzępiasta 2 pomidory czerwona cebula olej Sos majonezowy: 3-4 łyżki majonezu 5-6 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany 18% zioła prowansalskie granulowany czosnek sól, pieprz Zmniejszamy moc palnika i na średnim ogniu, w głębokim tłuszczu smażymy kawałki kurczaka (z obu stron na złoto). Udostępnij Zapisz Co powiecie na tortillę z sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i pysznym chrupiącym kurczakiem? Mnie na takie jedzonko nigdy zbyt długo namawiać nie trzeba 🙂 Kurczak: 2 pojedyncze piersi kurczaka mielona papryka słodka mielona papryka ostra granulowany czosnek sól, pieprz Ciasto: 1 jajko 1/2 szkl. mąki pszennej + mąka do obtoczenia kurczaka około 75 ml mleka mielona papryka ostra sól, pieprz Paseczki kurczaka zanurzamy w przygotowanym cieście, a następnie wkładamy do naczynia z mąką (najlepiej po kilka sztuk). Mąkę na panierkę wsypujemy do naczynia z wysokimi ściankami (ja wykorzystałam pojemnik plastikowy). Można również poukładać składniki na tortilli i zwinąć ją w rożek). W garnku umieszczamy 1/2 szklanki mąki pszennej (np tortowej), jajko, mleko oraz przyprawy. Oczyszczone mięso kroimy na średniej wielkości i grubości paski. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Obie sałaty dzielimy na mniejsze kawałki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/05/10/twister-z-chrupiacym-kurczakiem/