ciasto kruche: - 400 g mąki pszennej - 200 g zimnego masła - 3/4 szklanki cukru pudru - 4 łyżki kakao - 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: - 1 kg sera z wiaderka u mnie twarożek kanapkowo-sernikowy Wiueluń - 4 jajka L - 200 ml śmietanki 30% - 250 g serka mascarpone - 1 budyń waniliowy 40 g bez cukru - 1 łyżeczka pasty waniliowej - 2 kopiate łyżki mąki - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 puszka brzoskwiń Ciasto: Podzielić na dwie części 60% na 40% owinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażarki. Zawsze serniki robiłam tradycyjnie z twarogu, który mieliłam, ale jak kupicie dobry ser w wiaderku to sernik wychodzi pyszny. Dziś spieszę do Was z przepisem na pyszny sernik królewski zrobiony trochę po mojemu. Marka Wieluń ma w swojej ofercie pyszne sery, mleka, masła, serki kanapkowe, kefiry i rewelacyjny jogurt naturalny kremowy, który mi też bardzo przypadł do gustu. Na wysokich obrotach ubijamy na puszystą masę. To takie dodatki ode mnie, a tak tradycyjnie twaróg z wiaderka tym razem Wieluń Mój Ulubiony. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na ser ścieramy drugą połowę ciasta. Sernik królewski z brzoskwiniami Dzień dobry :-) Tak przygotowaną masę przekładamy na ciasto. Składniki na ciasto zagnieść.