Schab gotowany w sosie własnym

kardamonovy
Obiad
07.05.2020 18:38
Schab gotowany w sosie własnym

Plastry mięsa wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy z obu stron na brązowy kolor, po usmażeniu odkładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy na złoty kolor, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pod koniec smażenia wsypujemy paprykę, mieszamy. Ja mięsiwo zjadłam z kaszą gryczaną i surówką z młodej kapusty, na którą przepis podam za parę dni. Składniki: 5 plastrów schabu (1,5 cm grubości) 1 cebula duża szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka mąki pszennej liść laurowy sól pieprz olej rzepakowy Do cebuli dorzucamy mięso, liść laurowy i wlewamy wody tylko tyle, żeby przykryła mięso (moja patelnia ma 20 cm średnicy). Schab doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na parę minut. Schab pieczony w ajvarze Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Karkówka duszona w sosie cebulowym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/schab-gotowany-w-sosie-wlasnym/