Drobiowe kotlety mielone z boczkiem i żółtym serem

Obiad
07.05.2020 21:14
Drobiowe kotlety mielone z boczkiem i żółtym serem

Składniki: 1 kg mięsa z udźca kurczaka (bez skóry) 15 dag żółtego sera 15 dag surowego boczku wędzonego 1 mała czerwona cebula 2 jajka 2 łyżki ziołowej przyprawy do kurczaka 1 łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka 2 łyżki kaszy manny bułka tarta do panierowania olej do smażenia Zwilżamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy owalne, płaskie kotlet, które następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/05/drobiowe-kotlety-mielone-z-boczkiem-i.html