Podzielić je na 2 części, jedną zawinąć w folię i schować do lodówki a drugim kawałkiem wylepić blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, następnie po nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 25-30 min. piec w temp. 180 C. Krótko przed wyjęciem pierwszej deseczki, wylepić drugą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ciastem z lodówki, również po nakłuwać, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo wsypywać cukier cały czas miksując, miksować do momentu, aż cukier będzie niewyczuwalny a beza sztywna i lśniąca. Pyszne warstwowe ciacho, zachwyca wyglądem i smakiem i co tu wiele pisać szybko znika 😉 w oryginale to ciasto jest z malinami, mi jednak bardziej pasują truskawki, zdecydowanie smaczniejsza wersja z truskawkami i bardziej trafia w moje gusta. Dodatkowo: płatki migdałów Przygotowanie: Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać przez sitko do miski, wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki masło lub margarynę, dodać żółtka, posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Śmietankę i serek wrzucić na pół godz. do zamrażalnika, wrzucić do miski i ubić razem na puszysty krem pod koniec ubijania wsypać cukier puder do smaku. Składanie ciasta: ciasto kruche galaretka z truskawkami krem ciasto kruche z bezą