Składniki na 2 porcje: 1 marchewka 1 czerwona/pomarańczowa papryka 1/4 ananasa 2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz biały, sól 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki octu ryżowego 3 łyżki wody 4 łyżki miodu/cukru trzcinowego 3 łyżki dobrego ketchupu Przygotowanie. - obraną paprykę i ananasa pokroić w kostkę, a marchew w słupki - na rozgrzany tłuszcz wsypać pokrojone warzywa, dodać starty imbir i czosnek. Prosty, pyszny, bajecznie egzotyczny - idealny z mięsem kurczaka (po przepis zapraszam tutaj), sam z ryżem i np. ze smażonym dorszem. Odradzam użycie ananasa z puszki, zresztą po co skoro świeży ananas leży w każdym sklepie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/05/sos-sodko-kwasny-orientalny-przysmak.html