Składniki: 1 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 600 g mięsa mielonego (ja użyłam wołowego) 2 puszki pomidorów w kawałkach 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (lub więcej) 1 łyżka oregano pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego pół pęczka świeżej kolendry olej rzepakowy sól (przepis na 6-7 porcji) Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię z olejem, chwilę smażymy. Następnie dodajemy do całości bulion, fasolę i kukurydzę (razem z zalewą), a także pomidory w puszce. Dorzucamy do nich mięso mielone, pokrojoną w kostkę paprykę, kmin rzymski, mieszamy i smażymy do zrumienienia. Mój organizm natomiast potrzebuje przy takie aurze czegoś w postaci zupy, najlepiej ostrej.