Spaghetti Z Sosem Ze Świeżych Pomidorów, Szpinaku I Fety

Iwona
Makarony
05.05.2020 18:16
Spaghetti Z Sosem Ze Świeżych Pomidorów, Szpinaku I Fety

Składniki na 2 osoby: 150 g mrożonego szpinaku lub 1 opakowanie świeżego szpinaku typu baby 3 duże, świeże pomidory 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki przyprawy warzywnej sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18 % około 100 g sera feta makaron spaghetti (ilość na dwie osoby) oliwa do smażenia 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy cebulkę, pod koniec smażenia dodajemy czosnek, chwilkę przesmażamy go a następnie dodajemy szpinak i pokrojone w drobną kostkę pomidory i całość pieprzymy i dodajemy Vegetę, dusimy pod przykryciem z 10-15 minut podlewając woda z pod gotowania makaronu. Bogactwo smaków, witamin zachwyci nasze kubki smakowe i na pewno posmakuje naszym domownikom, a podanie tego dania z winem sprawi iż możemy go zaserwować nawet na romantyczną kolację we dwoje ;) Podajemy makaron z wymieszany z sosem lub z sosem na wierzchu i kawałkami fety. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ale tak aby był al dente, odcedzając odlewamy 1/2 szkl wody z gotowania makaronu (przyda się nam do sosu) 2.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/05/spaghetti-z-sosem-ze-swierzych.html