Karkówka pieczona z pieczarkami, jabłkiem i ogórkiem konserowywm

Marta
Obiad
29.04.2020 21:57
Karkówka pieczona z pieczarkami, jabłkiem i ogórkiem konserowywm

Karkówka z jabłkiem i pieczarkami - składniki: - 500-600 g karkówki - 1 duża cebula - 300 g pieczarek - 1 czerwona papryka - 0,5 żółtej papryki - 1 jabłko - 2 ogórki konserwowe - 0,5 szklanki zalewy z ogórków konserwowych - 3 łyżki pikantnego ketchupu - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić karkówkę pieczoną z pieczarkami, jabłkiem i ogórkiem konserwowym? Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w kostkę ogórki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i zestaw z ognia. Aromatyczna i krucha karkówka pieczona w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem pieczarek, jabłkiem, papryką, ogórkiem konserwowym i zalewą pomidorową. Kolejno dodaj pieczarki pokrojone w półplasterki oraz papryki i jabłko pokrojone w kostkę. - Zalewę z ogórków wymieszaj z ketchupem i koncentratem pomidorowym. Mięso dopraw z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/04/karkowka-pieczona-z-pieczarkami-jabkiem.html