Roladki schabowe z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i papryką - składniki: - 600 g schabu - około 200 g kiełbasy - 3 ogórki kiszone - 6 kawałków papryki marynowanej - 3 łyżki ostrej musztardy - 0,5 litra bulionu warzywnego - 250 ml śmietanki 18% - mąka do obtaczania roladek - przyprawy: sól, pieprz - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić roladki schabowe z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i papryką? - Schab oczyść, osusz, pokrój w plastry i cienko rozbij. Pyszne w smaku roladki schabowe z musztardą, kiełbasą, ogórkiem kiszonym i marynowaną papryką. - Roladki przełóż do garnka, zalej bulionem i duś na niewielkiej mocy palnika, pod przykryciem, przez około 45 minut - do miękkości mięsa. - W razie potrzeby możesz zaprawić sos 1 łyżką mąki rozmieszanej w pół szklanki wody. - Na dobrze rozgrzanym oleju obsmaż roladki z obu stron.