Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym - składniki: - 2 filety z piersi kurczaka - 1 duża cebula - 0,5 kg pieczarek - 3/4 szklanki bulionu warzywnego - 200 ml śmietanki 18% - 100 g serka śmietankowego (użyłam Twój Smak) - 0,5 pęczka natki pietruszki - przyprawy: sól i pieprz - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym? - Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym ze śmietanką i kremowym serkiem to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad. Do sosu włóż kurczaka i całość gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut. Kolejno dodaj oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki i smaż przez około 10 minut. - Kawałki kurczaka przesmaż na dobrze rozgrzanym oleju. Polecam Ci również inne przepisy na dania z kurczakiem: