Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami Forma 30×24 cm Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 250 g zimnego masła 4 łyżki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek łyżka dobrego jakościowo kakao dwa kubeczki owoców (te bardzo soczyste otoczyć mąką ziemniaczaną) Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami to ciasto, na które składa się: kruche ciasto kakaowe, budyniowa pianka, owoce i jasne kruche ciasto. Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami: W pierwszej kolejności przygotować ciasto. Pianka budyniowa: 6 żółtek 120 g proszku budyniowego (3 opakowania) 1 szklanka cukru pudru 1/3 szklanki oleju lub 100 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 2 łyżki soku z cytryny. Składniki na ciasto, czyli: mąka, żółtka, zimne masło, proszek do pieczenia oraz cukier puder włożyć do naczynia i szybko zagnieść. Obie części uformować w wałeczki, zawinąć we folię spożywczą i schować do zamrażarki na 2 godziny (można też zostawić na dłużej). Truskawki są bardzo soczyste, więc warto je obsypać łyżką mąki ziemniaczanej przed wyłożeniem na ciasto. SMACZNEGO Zobacz podobne: Amerykańska szarlotka Kruche ciasto z pianką i rabarbarem Sernik z truskawkami i kruszonką Mini galette z rabarbarem, truskawkami i lodami Ciasto podzielić na dwie części w proporcji 1/4 do 3/4. Zimne białka z dodatkiem szczypty soli ubić na sztywno. Ja użyłam mrożonej borówki amerykańskiej, ponieważ w końcu muszę wykorzystać resztki zapasów z zeszłego lata.